instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Državni sekretar Antić na obeležavanju Dana boraca Republike Srpske i 220. godišnjice od podizanja Prvog srpskog ustanka

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 15. februar 2024. • 11:48 •

Državni sekretar Antić na obeležavanju Dana boraca Republike Srpske i 220. godišnjice od podizanja Prvog srpskog ustanka Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić prisustvovao je u ime ministra Nikole Selakovića obeležavanju 220. godišnjice od podizanja Prvog srpskog ustanka u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dobrunu i centralnoj ceremoniji obeležavanja Dana boraca Republike Srpske u Višegradu.

„Kao što su Karađorđevi ustanici 1804. podigli oružani ustanak, slomili osmanske ropske lance i postavili temelje za izgradnju moderne srpske države, tako su i srpski borci u Odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranili Srpsku Republiku koja je stvorena u miru, 9. januara 1992. godine, kao odgovor na politiku dekonstitucionalizacije Srba u BiH” - rekao je državni sekretar.

Antić je naglasio da je obaveza mlađih generacija Srba da poštuju srpske ratnike koji su im obezbedili život u slobodi i da neguju sećanje na pale borce čijom je krvlju i kostima odbranjena Republika Srpska. Prema njegovim rečima stvaranje Republike Srpske jedna je od najvećih srpskih pobeda u HH stoleću.

Ceremoniju obeležavanja 220. godišnjice od podizanja Prvog srpskog ustanka u Dobrunu i Dana boraca Republike Srpske u Višegradu predvodio je premijer Republike Srpske Radovan Višković, a prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite R. Srpske Danijel Egić.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena