instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Kroz rad u udruženju Petrovoselke neguju prijateljstva

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 27. februar 2024. • 09:36 •

Kroz rad u udruženju Petrovoselke neguju prijateljstva

Tradicionalno poslednjeg vikenda u februaru, Udruženje žena „Femine cirkulo“ iz Bačkog Petrovog Sela organizovalo je druženje sa članicama devet srodnih udruženja sa teritorije opštine Bečej i iz regiona.

Značaj aktivizma i okupljanja žene iz Bačkog Petrovog Sela prepoznale su još pre više od dve i po decenije, kada su najpre bile okupljene oko neformalnog udruženja, da bi kasnije isto registrovale 2016. godine.

Manifestaciji je prisustvovao i predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević, koji je u svom obraćanju prisutnima istakao da lokalna samouprava pruža podršku Udruženju žena „Femine cirkulo“, kako kroz finansiranje njihovih godišnjih programa, tako i kroz podršku njihovim idejama i manifestacijama.

Inače, udruženje „Femine cirkulo“ pretežno okuplja najstarije meštanke sela, penzionerke. U planu im je da prošire aktivnosti te da pored dosadašnjih veština dekupaža, ručne izrade unikatnih razglednica i brojnih drugih rukotvorina, održe i obuku rada na računaru, ali i da uvedu redovne aktivnosti fiskulture.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena