instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Kad se vredne ruke slože – sve se može

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 4. mart 2024. • 08:24 •

Kad se vredne ruke slože – sve se može

Planinarsko društvo „Lesson“ iz Bečeja u zajedno sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej i njenim volonterima organizovalo je akciju uređenja i čišćenja Goranskog parka.

Sakupljale su se suve grane, lišće, otpad, uređivalo zelenilo u parku, pretežno u delu gde se nalazi eko-kućića, čiji je formalni vlasnik Pokret gorana, a koju su na korišćenje dobili bečejski planinari. Oni su drugu nedelju za redom organizovali akciju sređivanja prostora oko kućice i unutar nje, budući da je u devastiranom stanju, čemu su doprineli i skorašnji vandalski napadi u kojima su izlomljeni prozori.

Kancelarija za mlade opštine Bečej zajedno sa članovima svog volonterskog tima prepoznala je značaj uključivanja u ovu akciju, pre svega jer dolaskom lepog vremena veliki broj kako mladih tako i starijih sugrađana koristi ovu zelenu oazu nadomak centra grada.

Planinarsko društvo „Lesson“ ima ambiciju da ispred ove kućice sagradi i letnjikovac, kako bi svi koji vole prirodu mogli da u parku organizuju prigodne sadržaje.

Za njih se akcija uređenja ovog prostora nastavlja, a očekuje se da krajem maja, kućica bude privedena nameni kako bi bečejski planinari dostojanstveno ugostili sve učesnike njihove tradicionalne akcije pešačenja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena