instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Od ponedeljka prijem zahteva za upis dece u vrtić

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 3. april 2024. • 10:05 •

Od ponedeljka prijem zahteva za upis dece u vrtić Silvija Subakov, psihološkinja, stručna saradnica u PU „Labud Pejović“ Bečej

Konkurs za upis dece u poludnevni i celodnevni boravak u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ Bečej za radnu 2024/2025. godinu biće otvoren u ponedeljak 8. i traje do 19. aprila.

Lista primljene dece biće objavljena najkasnije do 31.maja, a potpisivanje ugovora za decu koja budu primljena u vrtić biće sprovedeno od 10. do 14. juna.

Kao i prethodnih godina, roditelji i staratelji će imati mogućnost da za vreme trajanja konkursa predaju prijavu elektronskim putem, koristeći usluge E-vrtića, putem portala E-uprava.

Ukoliko roditelji i staratelji budu želeli lično da predaju prijave to mogu učiniti u periodu od 8. do 19. aprila u od 8 do 12 časova u Bečeju u vrtiću „Kolibri“, zatim od 11 do 13 sati u Bačkom Petrovom Selu u vrtiću „Dr Kiš“, u Bačkom Gradištu u vrtiću „Kockica“, u Radičeviću u vrtiću „Različak“, u Mileševu/Drljanu u vrtiću „Leptirić“ i u Poljanici u vrtiću „Čiribiri“.

Ukoliko dete ne bude primljeno u objekat za koji je prijavljeno, ustanova ima obavezu da predloži roditelju prijem u objekat u kojem ima mesta. Trenutno postoji 54 vaspitno-obrazovnih grupa, koje pohađa 1.074 dece sa teritorije cele opštine Bečej.

Inače, iz godine u godinu primetno je sve veće interesovanje za jaslene grupe u kojima borave deca uzrasta od 1 do 3 godine.

Roditelji čija su deca rođena u periodu od 1. marta 2018. do 28. februara 2019. godine dužni su da upišu svoje dete u vrtić radi pohađanja Pripremno predškolskog programa, koji je po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja obavezan.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena