instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Ministarka uručila ugovore za energetsku sanaciju domaćinstava

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 21. maj 2024. • 07:53 •

Ministarka uručila ugovore za energetsku sanaciju domaćinstava

Ukupno 117 domaćinstava sa teritorije opštine Bečej dobilo je subvencije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova u okviru programa „Čista energija“.

Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović Handanović i predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević uručili su 130 ugovora za sufinansiranje zamene stolarije, izolacije zidova, tavanice, nabavke kotla na gas, ugradnje cevne mreže i grejnih tela, ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Glavni benefiti ovog programa su smanjenje potrošnje električne energije i računa za domaćinstva, kao i smanjenje emisije štetnih gasova.

U Opštini Bečej uz podršku Ministarstva energetike, a u sklopu projekta koji finansira Međunarodna banka za obnovu i razvoj, uskoro bi trebalo da bude realizovan i kapitalni projekat uvođenja geotermalne energije u sistem daljinskog grejanja.

U narednom periodu biće raspisan novi javni poziv za treći ciklus dodele subvencija za mere energetske sanacije domaćinstava na teritoriji opštine Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena