instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije u Bečeju

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 25. jun 2024. • 07:28 •

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije u Bečeju Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je  ugovor za izgradnju 61 kilometra nedostajuće kanalizacione mreže u Bečeju, čime će se obezbediti uslovi da se priključe sva domaćinstva u opštini, ali i da postrojenje za preradu otpadnih voda radi u punom kapacitetu.

Vujović je istakla da je ovo još jedan u nizu projekata iz oblasti upravljanja otpadnim vodama, za koji su se stekli neophodni uslovi za početak radova na terenu.

„Nakon što sam nedavno potpisala ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Priboju, zatim ugovor za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju, nastavljamo dalje. Danas sam potpisala ugovor za izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže u Bečeju, što će obezbediti bolji kvalitet života za građane. Ranije ove godine, u martu, potpisala sam i ugovor za rekonstrukciju i proširenje postrojenja za preradu otpadnih voda u Bečeju, koje će, kad izgradimo kanalizaciju, moći da radi u punom kapacitetu. Nakon tretmana u ovom postrojenju, imaćemo tehnički ispravnu vodu, i na taj način ćemo uspeti da sačuvamo kanal koji povezuje reke Dunav i Tisu“, rekla je Vujović.

Prema informacijama opštine Bečej, trenutno je izgrađeno 55 kilometara kanalizacione mreže, a izgradnjom 61 kilometra kanalizacije, biće u potpunosti pokrivene potrebe stanovnika ove opštine. Kada je reč o postrojenju za preradu otpadnih voda, kapaciteta 29.000 ekvivalent stanovnika, očekuje se da ove godine počnu radovi.

„Projektima koje Ministarstvo zaštite životne sredine realizuje u opštini Bečej na sistemski način rešavamo upravljanje otpadnim vodama. Time ćemo značajno unaprediti standarde zaštite životne sredine u ovom kraju. Ovi projekti su od izuzetnog značaja za građane i nastavićemo da realizujemo slične projekte širom zemlje, kako bismo ispunili cilj predstavljen u programu Srbija 2027, a to je da do 2027. godine imamo 35 lokalnih samouprava u kojima je kompletno rešeno pitanje otpadnih voda, odnosno koje imaju postrojenje i izgrađenost kanalizacione mreže iznad 80 odsto, što je po evropskim standardima“, rekla je Vujović.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena