instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Izbori

Aleksandar Vučić i SNS ubedljivo pobedili u Bečeju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 4. april 2022. • 09:13 •

Aleksandar Vučić i SNS ubedljivo pobedili u Bečeju Izbori 2022. (TV Bečej)

Prema nezvaničnim podacima, na izborima za predsednika republike Aleksandar Vučić osvojio je oko 70 odsto glasova, odnosno njega je podržalo 12.300 građana od oko 17.000 izašlih glasača sa teritorije opštine Bečej.

Na drugom mestu je Zdravko Ponoš sa oko 11 odsto glasova, kojeg je podržalo oko 1.900 građana opštine Bečej.

Na izborima za poslanike u republičkom parlamentu, takođe prema nezvaničnim podacima, lista Srpske napredne stranke osvojila je 47,08 odsto glasova, dok je lista Saveza vojvođanskih Mađara zauzela drugo mesto u opštini Bečej sa 21,8 odsto glasova birača. Treća je lista Ujedinjeni za pobedu Srbije sa 7,11 odsto glasova.

Na ovim izborima pravo glasa imao je 31.771 stanovnik sa teritorije opštine Bečej, a glasanje se odvijalo na 38 biračkih mesta.

Tokom jučerašnjeg dana naša ekipa obišla je nekoliko lokacija i porazgovarala sa građanima.

Prema preliminarnim podacima Republičke izborne komisije, izlaznost na izborima je 58,61 odsto, odnosno glasalo je oko 3,4 miliona građana.

Na izborima za predsednika republike Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu u prvom krugu sa osvojenih 59,03 odsto, odnosno sa više od dva miliona glasova.

Na izborima za poslanike u republičkom parlamentu Srpska napredna stranka osvojila je 43,29 odsto, odnosno 121 mandat od ukupno 250. Drugo mesto zauzela je koalicija Ujedinjeni za pobedu, koja je osvojila 37 mandata, a treće mesto izborna lista Ivica Dačić-premijer sa 32 poslanička mesta. Koalicija Nada za Srbiju osvojila je 14, Moramo 12, Zavetnici i Dveri-POKS po 10, dok je Savez vojvođanskih Mađara osvojio je šest mandata.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena