instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Izbori

Mileševci žele da izgrade pravoslavnu crkvu u selu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 24. maj 2024. • 14:22 •

Mileševci žele da izgrade pravoslavnu crkvu u selu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Ćirila i Metodija, koji se proslavlja i u naseljenom mestu Mileševo u opštini Bečej.

Seoska slava u Mileševu i pored kišnog dana okupila je veliki broj građana kako iz ovog naseljenog mesta tako iz drugih okolnih sela i gradova, a nakon osvećenja i rezanja slavskog kolača priređen je i kulturno umetnički program.

Stanovnici ovog sela izrazili su želju da izgrade pravoslavnu crkvu, pa da tako u godinama koje dolaze slavu proslavljaju i u hramu.

Opština Bečej je u prethodnom periodu realizovala različite investicije u Mileševu i Drljanu sa ciljem unapređenja uslova života meštana, dodao je predsednik opštine izdvajajući kapitalne projekte.

Plan je da u narednom periodu bude rekonstruisana deonica puta od Bečeja do Mileševa. JP „Putevi Srbije“ uradilo je projektnu dokumentaciju a za potrebe uređenje tog poteza biće potrebno preko milijardu i sto miliona dinara, istakao je Radojević.

Lokalna samouprava radi projektno-tehničkoj dokumentaciji javno-privatnog partnerstva za asflatiranje svih neasfaltiranih ulica na teritoriji opštine Bečej i sanaciju onih deonica koje zahtevaju kompletnu rekonstrukciju, rekao je predsednik opštine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena