instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Prvaci srpskog i makedonskog folklora na “Bečej folk festu”

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 16. avgust 2021. • 14:23 •

Prvaci srpskog i makedonskog folklora na “Bečej folk festu”

Treće festivalske večeri “Bečej folk festa” ulicama našeg grada najpre su prodefilovali, a zatim i nastupili folkloraši iz Bečeja, Šida, Severne Makedonije, Novog Sada i sa Kosova i Metohije.

Pred mnogobrojnom publikom, osim domaćina “Đida”, zaigrali su članovi Mađarskog kulturnog društva “Petefi Šandor” iz Bečeja, Kulturno-umetničkog društva “Pasjanka” iz Pasjana, KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada, Ansambla “Studio folklor” iz Skoplja i Srpskog kulturno-umetničkog društva “Sveti Sava” iz Šida, koje se predstavilo sa Šopskim igrama i Igrama iz Crnorečja.

Ansambl „Studio folklor“ iz Skoplja, koji predvodi Ljupčo Manevski, višegodišnji prvak nacionalnog ansambla Severne Makedonije „Tanec“, odigrao je dve poletne i razigrane koreografije – „Meleševka“ i „Na megdan“.

Počasni gost „Bečej folk festa“ bio je Goran Mitrović, prvak nacionalnog ansambla „Kolo“, koji se folklorom bavi 31 godinu.

Manifestacija „Bečej folk fest“ traje još večeras, a publika će od 20 časova imati prilike da uživa u nastupima domaćina iz „Đida“, KUD „Pasjanka“ iz Pasjana sa Kosova i Metohije, Ansambla „Studio folklor“ iz Severne Makedonije i folkloraša iz Smedereva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena