instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Dostojno obeležen dan Svetog Stefana i proslavljen 30. jubilej MKD „Petefi Šandor“

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 23. avgust 2021. • 14:15 •

Dostojno obeležen dan Svetog Stefana i proslavljen 30. jubilej MKD „Petefi Šandor“

Ove godine, iako u skromnijim okolnostima, ipak je na dostojanstven način, u petak, 20. avgusta, u Bečeju obeležen jedan od najvećih praznika Mađara, dan Svetog Stefana, osnivača hrišćanske mađarske države. Svečanost, koju je organizovalo Mađarsko Kulturno Društvo „Petefi Šandor“, a koje ove godine slavi 30 godina postojanja, i ovoga puta  okupila je veliki broj građane naše opštine.

Ovogodišnji hleb na  svečanoj svetoj misi osveštao  je velečasni Laslo Poša, a Igor Kiš predsednik Skupštine opštine Bečej je načeo isti.

Nakon mise proslava se nastavila u velikoj sali MKD „Petefi” sa svečanim programom, na kojem su učestvovale folklorne grupe „Petrence” i „Kišcimbora”, kao i Todor Varo, Zoltan Rokuš glumac, Franciška Kovač i Otilija Štefaniga, a u nastavku šarenim programom predstavile su se sve sekcije ove kulturne ustanove, folklorne i plesne grupe, kao i ženski i muški horovi, čime je dostojno proslavljen i 30. godišnji jubilej Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor”.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su, Nacionalni kulturni fond iz Budimpešte, Mađarski nacionalni savet, Lokalna samouprava opštine Bečej, i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena