instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Održana tradicionalna Parada plesa u MKD „Petefi Šandor“ u Bečeju

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 28. septembar 2021. • 16:14 •

Održana tradicionalna Parada plesa u MKD „Petefi Šandor“ u Bečeju

Grupni ples, hip-hop, šou dance i produkcije mažuretkinja, -  u svemu tome je mogla da uživa bečejska publika minule subote u „Mađarskom Kulturnom Društvu „Petefi Šandor“ u Bečeju na tradicionalnoj Paradi plesa, koju ova kulturna ustanova organizuje svake godine od 1996, proslavljajući na taj način raznobojnost plesa.

U programu od oko sat ipo vremena učestvovalo je pet vojvođanskih plesnih grupa, sa oko 150 plesača. Pored domaćina, nastupali su plesna grupa Venus plus iz Ade, Plesna grupa Merkur Midnight iz Mohola i Sente, Rhytmical Dance Club iz Bačkih Vinograda, I Moderna plesna grupa KUD Dr.Imre Kiš iz Bačkog Petrovog Sela.

Ples, kao i sve druge umetnosti, neguje zejadnicu, stvara zajednicu, daje iskustvo zajednice. Kristina Šarkanj, voditeljka modernih plesnih grupa  MKD „Petefi“ je naglasila da već 29 godina rade bez prekida u četiri starosne grupe sa više od 60 dece, koja svake nedelje, redovno dolaze na probe. Imali su više nastupa, a uspešno su učestvovali i na takmičenjima, kako domaćim, tako i inostranim.

Članovi modernih plesnih grupa MKD „Petefi“ su nam rekli da za njih ples mnogo znači, vole da dolaze na probe i da idu na nastupe i takmičenja, da su se svih ovih godina mnogo zbližili, lepo se druže, i da porodična atmosfera vlada među njima.

Karina Beretka se plesom bavi već 15 godina. Uprkos tome što jako voli da pleše, ovo joj je bio zadnji nastup. Oprašta se od grupe zbog daljnjeg školovanja.

Manifestacija Parada plesa realizovana je uz podršku Fondacije „Betlen Gabor“, Opštine Bečej, i Cvećare „Kaktus“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena