instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Vesna Dedić predstavila roman ''Izgubila sam sebe''

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 5. oktobar 2021. • 13:37 •

Vesna Dedić predstavila roman ''Izgubila sam sebe''

U prepunoj biblioteci u Bačkom Gradištu, sinoć je održan književni susret sa TV voditeljkom i autorkom, Vesnom Dedić koja je predstavila svoj poslednji trinaesti roman, ''Izgubila sam sebe''. Reč je o ljubavnoj priči, ovoga puta između Vojina i Iskre.

Iskra je odrastala po diplomatskim kolonijama kao ćerka i unuka ugledne porodice sa Dorćola, dok je Vojin bio vanbračno dete koji je rastao u udžerici na Lionu. Roman prati njihovu ljubavnu priču od trenutka kada su se sreli u tramvaju, opisuje požudu i radost početka njihove ljubavi i iskušenja kroz koja ona prolazi od vremena sankcija i rata do leta 2021. i pandemije korona virusa.

Vesna Dedić piše od 2010. godine, a do sada je izdala trinaest romana.

 „Doživela sam da me prodaju baš oni koje sam kupovala ljubavlju, ali ja sam opet i svima davala sve najbolje od sebe! I kada me povrede, ja uživam pri pomisli da će me pamtiti kao onu koja je najlepše umela da voli. Volim što me takvu pamte i oni koji misle da su me nasamarili i potrošili“, kaže Iskrina baka, jedna od glavnih junakinja ove knjige. Baš u tim rečima je sadržana poruka romana. Ono čega se još dotakla Dedić u ovoj knjizi jeste ambicija i obrazovanje jedne devojke ili žene u današnjem vremenu.

Ono što je poseban kuriozitet vezan za poslednjih nekoliko romana Vesne Dedić jeste da ih prate promotivne pesme, odnosno naslovne numere.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena