instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

"Trash Art" izložba u OŠ „Šamu Mihalj” u Bečeju

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 8. oktobar 2021. • 14:45 •

Šarolikim i bogatim programom, raznim zanimljivim aktivnostima, sportom, kvizovima znanja i jednom interesantnom Trash Art izložbom skulptura od otpadnog materijala, obeležena je Dečija nedelja u OŠ „Šamu Mihalj” u Bečeju.

Svrha Trash Art-a,  je, s jedne strane da skrene pažnju na zagađenje okoline i na recikliranje pomoću likovnog stvaralaštva, a s druge strane da razvije intuitivno i prostorno razmišljanje, timski rad i kreativnost, ističe Valentin Varga nastavnik likovne umetnosti u OŠ „Šamu Mihalj” u Bečeju.

Na konkursu su mogli učestvovati svi učenici osnovnih i srednjih škola iz opštine Bečej, čije je kreativne radove,  skulpture raznog oblika izrađenog od otpadnih materijala, ocenjivao dvočlani žiri, Katarina Bene Obradović grafičar i Žužana Taloš Kosanić vajar.

Za nagrađene radove učenici su dobili novčane nagrade, prvoplasirani su dobili priznanicu od po 1.500 dinara, drugoplasirani od po 1.000 dinara, a trećeplasirani od po 500 dinara, koje mogu da iskoriste za kupovinu u knjižari Prizma u Bečeju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena