instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Proglašeni pobednici konkursa „Noveleta“ i „Sunce stihova“

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 26. oktobar 2021. • 14:08 •

Proglašeni pobednici konkursa „Noveleta“ i „Sunce stihova“

Narodna biblioteka Bečej minulog vikenda nagradila je nabolje radove koji su pristigli na dva konkursa za decu i mlade, „Noveleta“ i „Sunce stihova“.

Deca uzrasta od 10 do 15 godina imala su priliku da se oprobaju u poetskom stvaralaštvu u okviru konkursa „Sunce stihova. U kategoriji starijih učenika prvo mesto je osvojio Strahinja Mišković iz Kragujevca, druga je Marija Jeremić iz Lajkovca, dok su treće mesto podelili Sandra Krstaj iz Smederevske Palanke i Jelena Dunjić iz Stopanja.

U kategoriji mlađih učenika najbolji rad napisala je Lena Davidović iz Kikinde, drugo mesto pripalo je Teodori Kozma iz Bečeja, dok je treće mesto osvojila Mia Mrakić iz Bosne i Hercegovine.

Mladi iz celog regiona, uzrasta od 16 do 30 godina, mogli su da učestvuju u konkursu za kratke priče pod nazivom „Noveleta“, a najbolje radove napisali su Lara Major, Barbara Kovač i Emeše Kara, drugo mesto podelili su Danijel Varga i Monika Sedlar, dok su se na trećem mestu našli Petra Brada i Nikoleta Serfuzu.  

Konkurs je realizovan u cilju promovisanja i afirmacije omladinskog književnog stvaralaštva, ali i davanje regionalne podrške kako mladima tako i institucijama i organizacijama koje ih podržavaju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena