instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Učenice ETŠ vršnjacima predstavile knjigu “Mi deca sa stanice Zoo”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 24. novembar 2021. • 12:49 •

Učenice ETŠ vršnjacima predstavile knjigu “Mi deca sa stanice Zoo”

Narodna biblioteka Bečej deceniju unazad organizuje takmičenje pod nazivom “Biblioigre”, namenjeno učenicima od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole.

Učesnici u kategoriji od 3. do 4. razreda imali su zadatak da pročitaju knjigu “Mi deca sa stanice Zoo”, a budući da nisu imali s kim da se takmiče, učenici “Ekonomsko-trgovinske škole” zajedno sa profesoricama predstavili ovo delo svojim vršnjacima.

 Publika je imala priliku da upozna Kristijanu F. i ostale mlade koji su se našli u vrtlogu droge u Berlinu 70-ih godina.  Čas su pripremile učenice Dragana Medić, Slađana Medić, Milica Panić i Milana Sudarski sa profesorkama Natalijom Subotički Glišin i Ivanom Petrović.

U knjizi “Mi deca sa stanice Zoo” detaljno je opisana sudbina dece, koju javnost primećuje tek kada postanu žrtve droge. Svojevremeno, knjiga je izazvala skandal jer je otkirla kako društvo na cedilu ostavlja svoju omladinu.

Na kraju održan je kviz znanja o ovoj knjizi, kako bi đaci u publici pokazali šta su naučili za vreme javnog časa učenica Ekonomsko-trgovinske škole Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena