instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Narodna biblioteka Bečej obogatila knjižni fond sa preko 2.000 novih naslova

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 3. februar 2022. • 14:42 •

Narodna biblioteka Bečej obogatila knjižni fond sa preko 2.000 novih naslova Elizabeta Šijačić, bibliotekarka Narodne biblioteke Bečej (TV Bečej)

U protekloj godini knjižni fond Narodne biblioteke Bečej obogaćen je sa 2.315 novih naslova iz različitih fondova – od otkupa Ministarstva kulture i informisanja, AP Vojvodine, sopstvenih sredstava bečejske Biblioteke, kao i od donacija građana i raznih organizacija.

Odeljenje za odrasle bogatije je za oko 1.000 novih kvalitetnih knjiga različitih žanrova od raznih izdavačkih kuća. Osim beletristike, na policama je i stručna literatura iz skoro svih oblasti nauke.

Što se tiče savremene domaće književnosti, preporuka ljubiteljima pisane reči je da pročitaju dela Lane Bastašić, ali i drugih autora, čija dela takođe mogu pronaći u Biblioteci.

Među preporukama su i dela „Ništa lakše od umiranja“ Elvedina Nezirovića, „Mutni nagoveštaj kiše“ Jelene Lengold, „Bunker patka“ Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića, kao i „Novi svet ili u Americi godinu dana“ Jelene Dimitrijević.

Među čitaocima je sve popularnija savremena skandinavska književnost, a osim čuvenog Ju Nesbea, valja izdvojiti i druga imena, čija dela su i te kako zanimljiva i vredna pažnje.

Naša sagovornica, takođe, preporučuje romane „Glad“ Džamala Uarijašija, „Istanbulsku lalu“ Iskender Pala, kao i delo Rejnalda Arenasa „Pre nego što padne noć“.

Pored toga, izdvajaju se i romani epske fantastike.

Uskoro se očekuje da na police bečejske Biblioteke pristigne još novih naslova, jer je u toku postupak nabavke u vrednosti od 500.000 dinara.

Inače, cene članarina nisu promenjene. Za odrasle godišnja članarina staje 500 dinara, za decu, srednjoškolce i penzionere 400 dinara. Članovi bečejskog udruženja penzionera imaju popust od 50 odsto na godišnju članarinu, te ona iznosi 200 dinara, dok mladi uzrasta od 18 do 30 godina plaćaju 300 dinara godišnje. Za porodični upis potrebno je izdvojiti 800 dinara i ta članska karta važi i za odeljenje za odrasle i za dečije odeljenje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena