sve-generacije-beceja-provele-vikend-u-japanu
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Sve generacije Bečeja provele „Vikend u Japanu“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 7. mart 2022. • 12:36 •

Sve generacije Bečeja provele „Vikend u Japanu“

„Vikend u Japanu“ naziv je programa koji je minulog vikenda organizovala Narodna biblioteka Bečej, sa ciljem da sve generacije naše opštine upozna sa kulturom, običajima i lepotama ove daleke zemlje.

Svečanost je otvorena prigodnim koncertom članica benda Les Files koje su izvodile numere savremene japanske muzike, nakon čega su se prisutnima obratili predstavnici ambasade Japana u Beogradu.

Bečejci su tokom tri dana trajanja programa mogli da uživaju u zanimljivoj prezentaciji japanske književnosti kroz literaturu dva naizgled nespojiva Murakamija, Harukija i Rjua, koju su održali predstavnici udruženja „Taka“ iz Niša, zatim u origami, manga i anime radionicama koje su bile namenjene deci i mladima.

Osim ovih radionica, veliko interesovanje mlađe publike izazvala je i prezentacija nindžicu borilačke veštine, koju su održali predstavnici kluba Buđinkan Dođo Bečej.

Program je upotpunjen i predavanjem o lepotama i specifičnostima Japana, koje je održana turizmološkinja Ivana Plačkov, dok je profesor Roland Šuranji održao predavanje o samurajima na mađarskom jeziku. Pored toga, upriličen je i japanski muzički kamp.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad