instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

“Đidovci” pripremaju nove koreografije za “Bečej folk fest”

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 19. april 2022. • 08:50 •

“Đidovci” pripremaju nove koreografije za “Bečej folk fest”

Kulturno-umetničko društvo „Đido“ aktivno se priprema za predstojeći „Bečej folk fest“, koji će biti održan u centru Bečeja od 13. do 16. avgusta.

Za tu priliku bečejski folkloraši će premijerno izvesti tri nove koreografije – „Svadbene običaje Srema“ koreografa Radovana Grčića, „Igre iz okoline Pirota“ Milana Radovanovića i „Igre iz Binačke Morave“ koreografa Dejana Milisavljevića, koju postavlja Branislav Živković, umetnički rukovodilac KUD „Branko Cvetković“ Beograd.

Osim kvalitetnih nacionalnih ansambala, u koje se ubrajaju i domaćini, posetioci „Bečej folk festa“ moći će da uživaju u igrama, pesmama i narodnim nošnjama iz različitih delova sveta.

Pored novih koreografija, KUD „Đido“ priprema i adekvatne nošnje za nastupe. Deo njihovog fundusa biće obogaćen zahvaljujući sekciji „Prelo“, koja se bavi izradom i repariranjem narodnih nošnji koje nose članovi „Đida“.

Kada je reč o najmlađim folklorašima, oni se trenutno pripremaju za Uskršnji dečiji koncert, koji je zakazan za 30. april sa početkom u 18 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad