medunarodno-muzicko-takmicenje-fantast-okupilo-muzicare-iz-osam-zemalja
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ okupilo muzičare iz osam zemalja

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. maj 2022. • 12:57 •

Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ okupilo muzičare iz osam zemalja

Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast 2022“ koje ove godine okuplja 299 učesnika iz 49 gradova odnosno iz osam zemalja, Mađarske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije poželelo je dobrodošlicu mladim umetnicima u hotelu „Zlatna obala“, nadomak Tise.

Naš grad sve do nedelje 22. maja biće domaćin velikog međunarodnog takmičenja, a pored velikog broja učesnika na ovogodišnjem tradicionalnom muzičkom događaju predstaviće se i 62 mlada muzičara iz našeg grada.

Kako ističu organizatori, cilj muzičkog nadmetanja jeste razmena pedagoških iskustava kod učenika mlađeg uzrasta i vaspitanje budućih izvođača, otkrivanje izuzetno nadarenih učenika i njihovo praćenje kroz koncertnu aktivnost, kao i afirmacija pedagoga sa izuzetnim rezultatima.

Takmičenje se odvija u sedam kategorija, na pet instrumenata, koji se izučavaju u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju, koja je inače organizator ovog događaja.

U okviru Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast“ u petak 20. maja biće održan i koncert klasične gitare kada će se na sceni predstaviti nastavnice iz Banja Luke i Prijedora, Nataša Jokić i Sunčica Trkulja Šušnjar.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad