blizu-1500-ucesnika-na-keketanc-u-u-beceju
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Blizu 1.500 učesnika na „Keketanc-u” u Bečeju

TV Bečej • Agota Varga • 24. maj 2022. • 09:31 •

Blizu 1.500 učesnika na „Keketanc-u” u Bečeju

U organizaciji Udruženja prosvetnih radnika Mađara u Vojvodini održana je manifastacija „Keketanc”. Reč je o takmičenju osnovaca u narodnim pesmama i igrama, koje je bilo održano po 25. put, a domaćin ovog susreta bilo je Mađarsko kulturno društvo „Petefi Šandor” iz Bečeja.

Na dvodnevnoj manifestaciji učestvovalo je blizu 1.500 učesnika iz 38 vojvođanskih naselja. Tročlani žiri iz Mađarske je i ove godine bio zadovoljan grupama koje su učestvovale i davao im je korisne savete.

Učesnici a i vođe grupa su saglasni da ovakve manifestacije, koje imaju za cilj da pored toga što neguju tradiciju i maternji jezik, omoguće deci da ujedno steknu i nova iskustva, nova poznanstva i nove prijatelje, a i da razviju takmičarski duh.

Najbolje među najboljima stručni žiri je nagradio zlatnim, srebrnim i bronzanim diplomama, a grupa koja je  ostvarila izuzetan učinak dobila je posebnu zlatnu diplomu. Vođama grupa su dodeljene poklon knjige, a organizator je poklonio najboljim grupama mogućnost učestvovanja na jednom od letnjih kampova, koje organizuje Udruženje prosvetnih radnika Mađara u Vojvodini.

Manifestacija je realizovana uz podršku Fonda „Čori Šandor”, Ministarstva za ljudske resurse iz Budimpešte, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad