instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Pavlu Zeremskom tambura i u srcu i u genima

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 1. jun 2022. • 12:01 •

Pavlu Zeremskom tambura i u srcu i u genima

Pavle Zeremski ime je velikog muzičkog talenta koji ima svega deset godina, a već sada je osvajač prestižnih i velikih nagrada na muzičkim takmičenjima širom naše zemlje.

Pored odličnog uspeha u osnovnoj školi, Pavle niže prestižna priznanja i u svetu muzike. On pohađa drugi razred tambure u klasi nastavnika Dejana Petković u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju. Do sada je ovu obrazovnu ustanovu kao i naš grad predstavljao na sedam takmičenja i na svim je osvojio visoke prve nagrade.

Da sve ove nagrade nisu iznenađenje, govori činjenica da se muzika u Pavlovoj porodici neguje generacijama unazad.

U prvom razredu je na republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije osvojio laureat u svojoj kategoriji, u kojoj je inače bilo četiri učenika dve godine starijih od njega. U decembru mu je dodeljena diploma "Talenti" i novčana nagrada od strane Pokrajinske vlade za ostvarene izuzetne rezultate u školskoj 2020/21. Ove godine je dobitnik laureata i maksimalnih 100 bodova na Međunarodnom takmičenju tamburaša " Maksa Popov" u Pančevu. Sa horom muzičke škole nastupao je kao solista na tamburi na festivalu dečijih horova "Fedeho" u Beogradu, gde im je dodeljena prva nagrada za najbolje izvedenu dečiju pesmu "Deda".

Mladi muzičar već sada ima velike i dugoročne planove. Kako i sam ističe, sviranjem i muzičkim obrazovanjem će nastaviti da se bavi i u daljem školovanju, dok je pored  svih takmičenja koja ga očekuju, otkrio čime bi se to bavio i gde mu je najveća želja da zasvira jednog dana.

Pred Pavlom je, kako ističu njegovi profesori, velika i svetla muzička budućnost, a mi mu želimo da i dalje veliča svoju školu i naš grad, kako na državnim takmičenjima, tako i van granica naše zemlje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena