instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Oko 260 učesnika na završnoj priredbi MKD „Petefi Šandor”

TV Bečej • Agota Varga • 7. jun 2022. • 08:14 •

Oko 260 učesnika na završnoj priredbi MKD „Petefi Šandor”

Mađarsko kulturno društvo „Petefi Šandor” iz Bečeja održalo je završnu priredbu u okviru koje se predstavilo oko 260 učesnika.

S obzirom na veliko interesovanje publike, ove godine je održan dupli program. Nastupale su sve grupe kulturnog društva, folklorne grupe, orkestri narodne muzike,  horovi i pevači narodne muzike, kao i moderne plesne grupe, od zabavišta do odraslih.

Na završnoj priredbi obeležene su i dva jubileja.  Likovna sekcija „Duga“ koja funkcioniše u okviru MKD „Petefi Šandor“ proslavlja 20 godina od osnivanja. Tim povodom u galeriji „Krug“ otvorena je izložba radova članova sekcije, koja se može pogledati do 15. juna. U okviru ovog udruženja funkcionišu i moderne plesne grupe, koje slave tri decenije rada i postojanja. Vođa ovih grupa, Kristina Šarkanj je istakla, da su za ovo vreme uspešno nastupali na više takmičenja, na kojima su osvojili brojna velika priznanja i čak devet zlatnih medalja. A publika je na završnoj priredbi imala prilike da uživa u rezultatu rada u 2022. godini.

Franciška Kovač, po struci učiteljica, već dve decenije je članica folklorne grupe „Kišcimbora” u MKD „Petefi”. Ona je kazala da je završna priredba izvanredna prilika da se prikažu sve produkcije sa kojima su folkloraši, orkestri narodne muzike, horovi i pevači narodne muzike uspešno nastupali ove godine na raznim takmičenjima, festivalima, kako domaćim, tako i inostranim.

Na kraju programa Robert Ric, predsednik MKD "Petefi Šandor" prigodnim poklonom se zahvalio vođama grupa na godišnjem radu. Pokloni su uručeni Aniki Česak Korčik, Franciški Kovač, Ani Kišimre Serdi, Kristini Šarkanj, Piroški Tot Kaša, Martini Tot, Balažu Česaku i Andrašu Serdi.

Događaj je realizovan uz podršku Fondacije „Betlen Gabor” i Opštine Bečej, i uz pokroviteljstvo cvećare „Kaktus”.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad