instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

U Bečeju održana prva Međunarodna radionica umetničke fotografije

TV Bečej • Agota Varga • 5. jul 2022. • 12:05 •

U Bečeju održana prva Međunarodna radionica umetničke fotografije Učesnici prve Međunarodne radionice umetničke fotografije Bečej 2022.

U Bečeju je proteklog vikenda održana prva Međunarodna radionica umetničke fotografije, koja je okupila 20 učesnika iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Slovačke.

U okviru trodnevnog programa u galeriji „Krug” je svečano otvorena  izložba fotografija našeg sugrađanina Lasla Justina i Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda, pod naslovom „Dijalog”. Postavka broji po 40 njihovih umetničkih fotografija i se može pogledati do 15. jula.

Na svečanom otvaranju izložbe umetničkih fotografija pored članova KUD „Đido” i MKD „Petefi Šandor” iz Bečeja, na violi je nastupio Jožef Šandor Turzo iz Nađvarada, kao i Andrea Forian fotoumetnica, koja je recitovala.

U okviru programa međunarodne radionice umetničkih fotografija u bašti Pozorišnog kluba je održano predavanje Geze Lenerta, majstora umetničke fotografije, koji je na interesantan I sveobuhvatan način govorio o pola veka svog stvaralaštva, sa ilustracijom svojih fotografija. Tokom trajanja programa u Bečeju gosti fotografi su prošetali gradom i pogledali kulturne i istorijske znamenitosti, koje su ovekovečili svojim fotoaparatima. Od ovih fotografija će nastati sledeća izložba.

Trodnevni program je realizovan uz podršku opštine Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena