instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Mladi Bečejci uskoro dobijaju opremljen kutak u Biblioteci

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 6. jul 2022. • 12:49 •

Mladi Bečejci uskoro dobijaju opremljen kutak u Biblioteci Đijanta Lovaš, direktorka Narodne biblioteke Bečej

U Narodnoj biblioteci Bečej uskoro će biti opremljen kutak namenjen mladima koji žele da se bave istraživanjem zavičajne istorije, znamenitih ličnosti naše opštine i njihovim stvaralaštvom. Zavičajna zbirka bečejske biblioteke sadrži više od 10.000 vrednih predmeta.

Naime, reč je o svojevrsnoj nadogradnji prošlogodišnjeg projekta „Zavičaj onlajn“, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, a koji je obuhvatio istraživački rad mladih o stvaralaštvu predstavnica bečejskog kulturnog nasleđa - Drage Dejanović, Julke Đorđević Hlapec i Grozdane Olujić.

Ideja je da mladi učestvuju u samom uređenju prostora, kazala je Lovaš i dodala da će im bečejska biblioteka uputiti javni poziv.

Biblioteka ima za cilj da privuče što veći broj mladih, da im kroz različite sadržaje približi lepote pisane reči i čitanja, te da ih podstakne na kritičko razmišljanje. Za ovu kategoriju stanovništva predviđena je promotivna cena godišnje članarine, te za 300 dinara mladi mogu uživati u najrazličitijim naslovima od klasika, preko beletristike, do stručne literature na srpskom i mađarskom jeziku.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad