instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Tridesetoro mladih na „Adolescentskom avanturističkom kampu”

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 12. avgust 2022. • 07:58 •

Tridesetoro mladih na „Adolescentskom avanturističkom kampu”

Udruženje velikih porodica „Bobita” iz Bečeja po prvi put je organizovalo kamp pod nazivom „Adolescentski avanturistički kamp”, u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor” u Bečeju, koji je realizovan uz podršku Nacionalnog fonda za kulturu.

Petodnevni kamp ima za cilj da ponudi sadržajan program mladima od 11 do 15 godina, a ideja je da kroz igru i razonodu nauče i nešto novo. Glavna tema kampa je život i poezija Petefi Šandora, povodom 200 godina od rođenja pesnika.

Raznovrsnost programa omogućila je mladima da pronađu sadržaj blizak njihovim afinitetima, ujedno oni će biti obogaćeni novim znanjima i novim veštinama,  istakla je Beata Ric Kasiba, jedna od organizatora ovog kampa.

Za tridesetak učesnika ovaj kamp bio je prava avantura kroz mađarsku kulturu, istoriju, tradiciju, ali i u samom gradu, jer su pored predavanja, mladi učestvovali  i u timskim igrama, na dramskoj pedagogiji, časovima narodnih pesama, demonstraciji muzičkih instrumenata, zanata, likovnog obrazovanja, ekipnih takmičenja, razgledanja, u ekskurzijama i zabavnim programima.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad