instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Više od 40 radova na likovnom konkursu PU „Labud Pejović“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 7. oktobar 2022. • 09:18 •

Više od 40 radova na likovnom konkursu PU „Labud Pejović“

Tradicionalni likovni konkurs Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Bečej upriličen je povodom „Dečije nedelje“ na temu „Dete ima pravo da…“.

Pristiglo je više od 40 grupnih radova sa teritorije opštine Bečej, a učestvovala su deca iz predškolske ustanove, osnovnih škola i srednjoškolci. Žiri u sastavu profesor i slikar Aleksandar Lučić i specijalista za likovno, vaspitačica Erika Blažić, odabrao je najbolje radove.

Najuspešniji radovi su nagrađeni, a prigodne poklone obezbedili su Kancelarija za mlade opštine Bečej i Turistička organizacija opštine Bečej.

Inače, u toku „Dečije nedelje“ organizovane su brojne aktivnosti u svim objektima PU „Labud Pejović“ na teritoriji čitave opštine. Predškolci su zajedno sa svojim vaspitačicama obilazili osnovne škole, dok su mlađa deca imala prilike da učestvuju u brojnim kreativnim sadržajima.

Što se tiče likovnog konkursa, nagrade su podeljene u šest kategorija – deci jaslenog uzrasta, potom deci od 3 i 4 godine, kao i od 5 i 6 godina, zatim osnovcima nižih i viših razreda, kao i za srednje škole.

Podeljene su specijalne nagrade, a u kategorijama gde je bilo više radova dodeljena su priznanja za osvojeno prvo, drugo i treće mesto.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena