instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

KROZ BEČEJ: I učenici deo 7. Međunarodne kolonije eko stvaralaca

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 10. oktobar 2022. • 08:02 •

KROZ BEČEJ: I učenici deo 7. Međunarodne kolonije eko stvaralaca

U Spomen kući „Tan” u Bečeju održana je 7. Međunarodna kolonija eko stvaralaca u organizaciji UG „Ekobečej” i suorganizaciji likovne sekcije „Duga” pri MKD „Petefi Šandor”iz Bečeja.

Na koloniji su ove godine učestvovali i oko tridesetak učenika iz Bečeja, Bačkog Petrovog Sela i Temerina, koja su imala priliku da isprobaju svoje likovno umeće na recikliranom papiru, kao i da vide izradu recikliranog papira.

Na koloniji pored učenika, prisustvovale su likovne grupe iz Zrenjanina, Novog Sada, Palića, Subotice, Bačkog Petrovog Sela, Temerina i Bečeja, koje su svoja dela, nastala na ovoj manifestaciji, ponudila u humanitarne svrhe, za korisnike Karitasa iz Bečeja.

Viruel Flora slikar Art kluba „Petefi” iz Zrenjanina ove godine je proslavio pola veka svog umetničkog rada. Skoro deceniju i po je aktivni član kluba u tom mestu.

Ova kolonija ima za cilj da skrene pažnju na značaj očuvanja životne sredine, te stvaratelji svoja dela rade na recikliranom papiru, i svaki put se rode veoma uspešna dela, kazao je Zoltan Kiš, predsednik UG „Ekobečej”.

Sedma Međunarodna kolonija eko stvaralaca realizovana je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, kao i Opštine Bečej.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad