instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

KROZ BEČEJ: Više od 50 slika na jubilarnoj izložbi „Duge”

TV Bečej • Agota Varga • 19. decembar 2022. • 08:43 •

KROZ BEČEJ: Više od 50 slika na jubilarnoj izložbi „Duge”

Likovna sekcija „Duga” Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor” iz Bečeja ove godine slavi 20. godišnjicu postojanja i rada. Povodom jubileja tokom cele godine održano je više svečanih događaja, a kao poslednja stanica ovog ciklusa, proteklog vikenda je u maloj sali ove nevladine organizacije upriličena tradicionalna Završna izložba.

Na izložbi je učestvovalo 27 izlagača sa po dva rada, od kojih je sastavljen i katalog povodom 20. godišnjice.

Što se tehnika slikanja tiče na izložbi je bilo zastupljeno sve - od crtanja olovkom preko akvarela, do slikanja uljem i akrilom.  Tot Kaša je istakla da je veoma ponosna na svoju grupu jer se iz godine u godinu vidi napredak u njihovim radovima, što i posetioci primećuju.

Eržebet Feher je članica Likovne sekcije „Duga” već osam godina. Prema njenim rečima, pored opuštanja, slikanje joj pruža neizmerno zadovoljstvo, a dopada joj se to što u grupi vlada pozitivna i odlična atmosfera.

Milica Plemić je tek godinu dana u Likovnoj sekciji, a kako kaže penzionerske godine želi da provede korisno. Slikanje je, prema njenim rečima, odlična terapija za dušu.

Događaj su svojim nastupom ulepšali članovi Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor”, a za veselu atmosferu se pobrinuo Deda Mraz, koji je svakog člana Likovne sekcije „Duga” iznenadio malim poklonom.

Izložba je realizovana uz podršku Opštine Bečej.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena