instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Bečejska Biblioteka među čitaocima neguje ljubav prema pisanoj reči

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 12. januar 2023. • 11:17 •

Bečejska Biblioteka među čitaocima neguje ljubav prema pisanoj reči

Najbrojniji su čitaoci, mahom čitateljke, koje dolaze u Biblioteku kako bi uzele literaturu uz koju će se opustiti, zabaviti i zaboraviti na probleme u svakodnevici. Tu spadaju uglavnom bestseleri, odnosno romani koje Narodna biblioteka Bečej kontinuirano nabavlja i koji su najbrojnije štivo u ovoj ustanovi kulture.

Osim ljubavnih, čitaju se istorijski, kao i krimi romani. Takođe, postoji i grupa čitalaca koji uživaju podjednako u klasičnim i savremenim delima, visoke umetničke vrednosti, objašnjava Elizabeta Šijačić, bibliotekarka Narodne bibioteke Bečej i dodaje da su prošle godine bili podjednako traženi domaći i strani pisci.

Lane je među bečejskim ljubiteljima pisane reči bio aktuelan i Miodrag Majić, sa svoja dva romana „Deca zla“ i „Ostrvo pelikana“, zatim Đorđe Lebović i knjiga pripovedaka „Anđeli neće sići sa nebesa“, Haruki Murakami sa gotovo svim svojim delima.

Čitana su bila i dela „Pisma koja su promenila svet“ koje je napisao Simon Sebag Montefiore, zatim „Jedan dan“ Dejvida Nikolsa.

Inače, 23. januara biće dodeljena NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine.

Takođe, Narodna biblioteka Bečej kontinuirano nabavlja stručnu literaturu iz oblasti nauke kako bi svojim čitaocima omogućilla da se edukuju u željenim oblastima.

Inače, Biblioteka još ove nedelje radi samo pre podne, do 14 časova. Od iduće nedelje radiće redovno, radnim danima od 7.30 do 19 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena