instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Poziv mladima za učešće na „Rakocijev putujući kamp”

TV Bečej • Agota Varga • 14. mart 2023. • 08:40 •

Poziv mladima za učešće na „Rakocijev putujući kamp”

Posle tri godine pauze ponovo je pokrenut „Rakocijev putujući kamp” koji nudi jedno životno iskustvo, zanimljive i uzbudljive sadržaje vangraničnim mladim Mađarima uzrasta od 15 do 19 godina.

Zajednički konkurs kanadske Fondacije „Rakoci” i Fondacije „II Rakoci Ferenc” iz Budimpešte predstavljen je prezentacijom kombinovanom sa promocijom knjige u Narodnoj biblioteci Bečej.

U knjizi pod naslovom „Sveži glasovi sa periferije” nalazi se 42 eseja iz Karpatskog basena, koji su napisali mladi „kamperi” i koji je objavljen kao rezultat konkursa raspisanog 2020. godine, povodom obeležavanja 100. godišnjice Trijanona.

Na konkurs „Rakocijevog putujućeg kampa” mogu se prijaviti mladi, koji će prilikom putovanja kroz Mađarsku imati priliku da steknu nova poznanstva, nove prijatelje, da se dublje i opširnije upoznaju sa istorijom, kulturom i umetnostima Mađarske i da razmene sve kulturne vrednosti koje nose od kuće.

Kamp je besplatan, sve troškove (putovanja, prenoćišta, hrane, ulaznice) snosi Fondacija „Rakoci”. Konkurs je otvoren do 14. aprila 2023 godine.

Mladi koji su zainteresovani za kamp mogu dobiti više informacija na sajtu www.rakocialapitvany.hu

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena