instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Bečejci uživali u muzičko-književno-salonskoj večeri

TV Bečej • Agota Varga • 21. mart 2023. • 08:02 •

Bečejci uživali u muzičko-književno-salonskoj večeri

„Književni karavan Petefi” stigao je i u Narodnu biblioteku Bečej.  Reč je o bezgraničnom književnom putovanju sa nesvakidašnjim književnim časovima za srednjoškolce, muzičkim i književnim salonskim večerima, koncertima i poznatim gostima književnicima i umetnicima.

Karavan je ove godine po prvi put krenuo Vojvodinom, a druga stanica, posle Novog Sada, bio je Bečej.

Popularna serija programa „Književni karavan Petefi”, u organizaciji Kulturne agencije „Petefi”, održava se po peti put sa ciljem da književnost „proputuje” i van mađarske granice uglavnom u države Karpatskog-basena.

Organizator i voditelj događaja i putovanja je književnica Ana Juhas, koja ove godine pored predstavljanja velikih mađarskih pisaca i pesnika XX veka, posebno ističe dela Šandora Petefija i Janoša Aranja, na neobičnim časovima književnosti, ovaj put u Gimnaziji Bečej, gde je između ostalog bio prisutan i Imre Virt, pisac, pesnik i muzeolog.

Gosti salonske večeri u Narodnoj biblioteci Bečej su bili Ištvan Kemenj, pisac i pesnik dobitnik nagrade Atile Jožefa, Imre Virt pisac, urednik, muzeolog, Đerđ Saraz pisac dobitnik nagrade Atile Jožefa i stipendista Terej, kao i Lerinc Barabaš kompozitor i muzičar.

Književni karavan „Petefi” putuje dalje u Sentu i u Suboticu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena