carsaf-umetnice-u-backom-gradistu
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

„Čaršaf umetnice” u Bačkom Gradištu

TV Bečej • Agota Varga • 28. novembar 2023. • 09:28 •

„Čaršaf umetnice” u Bačkom Gradištu

U zajedničkoj organizaciji Društva intelektualaca braće „Tan” i Mađarskog pozorišnog udruženja „Perem” iz Bečeja, publika u Bačkom Gradištu imala je priliku da pogleda pozorišnu predstavu pod nazivom „Čaršaf umetnice” u Jankovićevoj sali.

U Bačkom Gradištu već više od pet-šest godina nije organizovana pozorišna predstava kazao je predsednik Kulturno umetničkog društva „Kulturker” u Bačkom Gradištu, Silard Feher, dodajući da su meštani željno iščekivali takvu vrstu kulturne razonode i zabave.

Predstavu je režirao i jedan je od glavnih aktera Zoltan Rokuš glumac, predsednik Mađarskog pozorišnog udruženja „Perem”.

Premijera ove predstave prikazana je proletos u Bečeju, a videla ga je publika u Drljanu, Molu i sada u Bačkom Gradištu, a turneja će se nastaviti u Feketiću, u Utrinama i u Bačkom Petrovom Selu.

Drugi glavni lik predstave je glumica Judit Verebeš iz Sente. Prema njenim rečima, to je veoma vesela priča koju je uvek prijatno igrati i u kojoj ona igra ulogu Lujze, umetnice nežne duše.

Predstavu „Čaršav umetnice” 9. decembra će imati priliku da pogledaju meštani Bačkog Petrovog Sela.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad