jubilarni-20-ricaj-odrzan-u-beceju
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Jubilarni 20. „Ričaj” održan u Bečeju

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 28. novembar 2023. • 08:59 •

Jubilarni 20. „Ričaj” održan u Bečeju

Festival narodnog stvaralaštva „Ričaj“ u organizaciji Mađarskog narodnog kulturnog obrazovnog centra “Izvor” održan je po jubilarni 20. put u prostorijama Mađarskog kulturnog društva “Petefi Šandor” u Bečeju.

Osim promocije narodne tradicije, ova manifestacija ima za cilj da okupi decu i mlade iz Vojvodine, pruži im mogućnost da se međusobno upoznaju i druže. Ovoga puta “Ričaj” je ugostio oko 300 dece iz Novog Sada, Temerina, Sente, Bačkog Petrovog Sela i Bečeja.

Festival “Ričaj” nije takmičarskog karaktera, tako da izvođači mogu da svoje umeće iz oblasti narodne igre i pesme predstave svojim vršnjacima i publici bez ikakve napetosti.

Da vrlo rado dolaze na festival “Ričaj” potvrdili su i sami učesnici, koji godinama unazad neguju ljubav prema narodnoj tradiciji i običajima kroz folklorne igre i pesme.

Program je organizovan uz podršku Mreže kuće tradicije Vojvodine, Mađarskog centra za narodnu umetnost I kulturno obrazovanje, Nacionalnog fonda za kulturu iz Budimpešte, fondacije “Šandor Čori”, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad