instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Knjiga nostalgije namenjena svim generacijama

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 14. decembar 2023. • 09:24 •

Knjiga nostalgije namenjena svim generacijama

„Ovo je zemlja za nas“ naslov je najnovije knjige Nine Lalić Jankov, koja je predstavljena u Narodnoj biblioteci u Bečeju.

Autorka, koja je ujedno i profesorke istorije, istakla je, da je za pisanje ovog dela bila podstaknuta ličnim iskustvom u radu sa decom i mladima, a konkretno, kako sama kaže, ,,jednim seminarom na temu ratova devedesetih godina i raspada Jugoslavije".

Nina je osetila potrebu da svoja sećanja na bivšu državu zabeleži kroz kratke priče o ondašnjem vaspitanju, odrastanju, omladinskim radnim akcijama, logorovanju, malim maturama i o vrsti kulture koja je tada bila dostupna mladima, a koju su oni osećali kao svoju.

Pored autorke, u programu su učestvovale Ana Lalić Josimović i Smiljana Dobožanov Petrović, zatim Strahinja Tanasijin i Dušan Ivanović. Promocija se nakon sat vremena nastavila u neformalnom razgovoru i prisećanju pojedinaca iz publike na vremena koja su glavna tema knjige.

Ovo je ujedno Ninina šesta knjiga. Pre ovog naslova ona je objavila knjige: „Interglacijacija“, „Predatori, mali priručnik za virutuelne avanturice“, „Katarina Druga Velika - ruska severna zvezda“, „Romul“ i „Zombingovanje“.

Za sam kraj autorka knjige „Ovo je zemlja za nas“ poručuje da je ovo knjiga za mlade, njihove majke i očeve, pa i one rođene šezdesetih godina i ranije, kao i da bi volela da je pročita svaki osmak na brdovitom Balkanu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena