instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Pred Bečejcima monografija ŠOMVO „Petar Konjović”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. decembar 2023. • 08:15 •

Pred Bečejcima monografija ŠOMVO „Petar Konjović”

Škola za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovane „Petar Konjović“ upriličila je svečani koncert u prepunoj sali Gradskog pozorišta u Bečeju, povodom izdavanja knjige-monografije ove obrazovne ustanove i proslave 75 godina rada i postojanja muzičke škole u našem gradu.

Dvojezična knjiga sa 274 strane, u svojih devet poglavlja prožima muzički život u našoj opštini još iz 1870. kada je osnovano prvo srpsko crkveno pevačko društvo, pa sve do danas. Takođe, u njoj se nalaze imena svih 1.816 učenika koji su pohađali ovu obrazovnu ustanovu kao i oko 190 fotografija.

Uz sam koncert upriličen je i razgovor o knjizi i njenom sadržaju, a program su vodili pisac i urednik Dejan Tomić i Tamara Krajtmar, direktor ŠOMVO „Petar Konjović“.

Građa je prikupljana u proteklih pet godina, a Dejan Tomić, publicista i nekadašnji muzički urednik RTV, pronašao je i došao do mnogih podataka kako u Matici srpskoj tako i u istorijskim arhivima u Bečeju i okolini.

Svi zainteresovani monografiju ŠOMVO „Petar Konjović“ mogu kupiti u prostorijama ove ustanove po ceni od 1.000 dinara sve do 26. decembra. Nakon toga ona će se moći naći u Gradskoj biblioteci ili u knjižarama po drugoj ceni.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena