bozicno-novogodisnjim-koncertom-decijih-ansambala-zaokruzena-uspesna-godina
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

„Božićno-novogodišnjim” koncertom dečijih ansambala zaokružena uspešna godina

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 28. decembar 2023. • 08:13 •

„Božićno-novogodišnjim” koncertom dečijih ansambala zaokružena uspešna godina

Tradicionalnim „Božićno – novogodišnjim“ koncertom dečijih ansambala, Kulturno umetničko društvo „Đido“ iz Bečeja zaokružilo je 2023. godinu.

Više od 150 učesnika, od „opančića“- školice folklora, mlađe i starije dečije grupe, dečijeg ogranka KUD „Đido“ iz Bačkog Petrovog Sela, sve do predizvođačkog ansambla, omogućilo je roditeljima, dekama, bakama i svoj ostaloj rodbini da uživaju u folklornoj večeri i koreografijama koje su vredno pripremali tokom čitave godine.

Kulturno-umetničko društvo “Đido” organizovalo je radionice na temu Božića i običaja uoči najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika. Mali “đidovci” su u proteklim nedeljama imali priliku da se na veoma interesantan način upoznaju sa praznicima u pripremnim nedeljama pred Božić, a to su Detinjci, Materice i Oci.

Za kraj napomenimo i to da za prvi ansambl „Đida“ nema odmora, jer se uveliko pripremaju za svoj veliki koncert koji se planira za 24 februar. Kako je istakao umetnički rukovodilac KUD „Đido“ Goran Dumanović na koncertu će biti upriličene nove koreografije a uz domaćine na sceni će nastupiti i gostujući ansambli – prijatelji KUD-a „Đido“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad