instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Uz novu koreografiju i goste iz Beograda ulepšali veče

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 26. februar 2024. • 11:21 •

 Uz novu koreografiju i goste iz Beograda ulepšali veče

Kulturno umetničko društvo „Đido“ održalo je svoj tradicionalni koncert, a osim bečejskog ansambla, scenom Gradskog pozorišta u Bečeju blistali su i članovi KUD „Branko Cvetković“, najstarijeg kulturno-umetničkog društva iz Beograda.

Bečejci su za ovu priliku, pored dobro poznatih koreografija, premijerno izveli igre iz Bosilegradskog krajišta, dok su gosti prikazali Vlaške igre i njihovu na daleko čuvenu koreografiju pesme i igre iz Ibarskog Kolašina, tačku koju izvode više od tri decenije i koja im je donela nagrade, kako u Srbiji, tako i u dijaspori.

Benefit saradnje kulturno-umetničkih društava je višestruka, a folkloraši uvek sa ponosom ističu da im je društvo drugi dom, ali i sinonim za druženje i nova poznanstva.

Koncertu je prisustvovao i predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević, koji je tom prilikom istakao da lokalna samouprava prepoznaje značaj i kvalitet rada KUD „Đido“ i da im pruža kako materijalnu, tako i nematerijalnu podršku.

 „Đido“ uveliko priprema deveti Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“, a osim toga prvi ansambl u julu očekuje i turneja u Španiji, čemu se neizmerno raduju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena