instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Od 3. juna u Bečeju počinje „Nedelja džentlmena”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 30. maj 2024. • 13:18 •

Od 3. juna u Bečeju počinje „Nedelja džentlmena”

Sedma po redu manifestacija „Nedelja džentlmena“ biće održana od ponedeljka 3. do nedelje 9. juna u Narodnoj biblioteci Bečej.

Reč je o programu namenjenom svim generacijama opštine Bečej, koji će i ove godine biti održan sa ciljem promocije i popularizacije čitanja među muškom populacijom i mladima.

Koncept Nedelje džentlmena jeste taj, da se bavi promocijom književnosti, umetnosti, nauke i svih stvaralačkih veština na srpskom i mađarskom jeziku.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju imaće sekstet violiniste Dušana Birača koji će se u ponedeljak predstaviti Bečejcima.

U sredu nakon likovne radionice, Bečejci će moći da prisustvuju radionicama na temu zaštite životne sredine koje će držati Kinga Arpaš, a potom sa pesnikinjom Anom Terik.

Četvrtak u biblioteci rezervisan je za debate u toku dana, dok će u večernjem terminu zainteresovani moći da pogledaju monodramu na mađarskom jeziku.

U petak će učenici Ekonomsko trgovinske škole Bečej upriličiti prezentaciju knjige „Blank“ Feđe Štukana, istog dana će biti organizovan i književni susret sa Miklošem Benedekom, kao i predstavljanje prvenca zbirke poezije sugrađanina Marka Avramova.

Manifestaciju je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama u iznosu od 150.000 dinara. Svi sadržaji su besplatni za posetioce.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena