instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Usvojeni programi poslovanja „Potisja-Bečej“ i javnih preduzeća za 2022.

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 30. decembar 2021. • 15:54 •

Usvojeni programi poslovanja „Potisja-Bečej“  i javnih preduzeća za 2022.

Na poslednjem ovogodišnjem zasedanju Skupštine opštine Bečej, odbornici su usvojili programe poslovanja preduzeća „Potisja-Bečej“, JP „Komunalac“, JP „Toplana“ i JP „Vodokanal“ za 2022. godinu.

Direktor „Potisja-Bečej“, Zoltan Feješ obrazložio je u kratkim crtama rad preduzeća u prethodnih šest godina, otkako je lokalna samouprava preuzela rukovođenje njime.

Usvojen je i plan odnošenja kabastog otpada za 2022. godinu, u kojem je navedeno da će „Potisje-Bečej“ realizovati prolećnu i jesenju akciju, za šta će biti izdvojeno 4,8 miliona dinara.

Odbornici su usvojili i posebne programe poslovanja za tri javna preduzeća, kojima je definisano kako će biti potrošene sredstva izdvojena u budžetu Opštine Bečej.

JP „Vodokanal“ dobilo je osam miliona dinara koji će biti utrošeni na održavanje sistema atmosferske kanalizacije, fontana, zalivnog sistema i javnih bunara, navodi se u dokumentu.

Za potrebe funkcionisanja JP „Komunalac“ Bečej izdvojeno je nešto više od 164 miliona dinara, a taj novac biće utrošen za uređenje zelenih javnih površina, za zoohigijenu i prihvatilište za pse, sakupljanje i odnošenje animalnog otpada, održavanje javne rasvete i dečijih igrališta, puteva.

JP „Toplana“ Bečej iz opštinskog budžeta dobilo je 27 miliona dinara, koji će biti utrošeni najvećim delom za otklanjanje havarija na distributivnoj mreži, zatim za remont postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije, za overavanje i servis merača toplotne energije, za investiciono održavanje i izradu projektne dokumentacije.

Takođe, usvojene i Odluke o pokriću gubitaka sva tri javna preduzeća, nastala u 2020. godini.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena