instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Drugi rebalans zbog novih investicija i sredstava od viših nivoa vlasti

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. jun 2022. • 12:04 •

Drugi rebalans zbog novih investicija i sredstava od viših nivoa vlasti Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić (TV Bečej)

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su drugi rebalans budžeta, a razlozi za njegovo donošenje su sredstva odobrena po osnovu rešenja, odluka i zaključenih ugovora sa višim nivoima vlasti u iznosu od oko 105 miliona dinara.

Ministarstvo za brigu o selu Opštini Bečej je dodelilo oko 6,7 miliona dinara za dodelu seoskih kuća sa okućnicama, zatim Ministarstvo životne zaštite opredelilo je 1,6 miliona dinara za pošumljavanje, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, rudarstvo i saobraćaj dodelilo je 3 miliona dinara za postavljanje semafora na uglu Zelene i Zmaj Jovine ulice, a obezbeđena su sredstva i za infrastrukturne projekte.

Opština Bečej je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobila 25 miliona dinara za infrastrukturno opremanje sportskog kompleksa u Bečeju, kraj Gradskog stadiona.

Takođe, u budžetu je dupliran iznos za manifestaciju „Bečej noću“, te umesto dosadašnjih tri miliona, opredeljeno je 6,7 miliona dinara. Razlog za to je jer, kako objašnjava Tošić, sva planirana sredstva od donatora neće biti uplaćena do početka manifestacije.

Predsednik opštine najavio je da će u narednih mesec dana biti donet i treći rebalans budžeta, jer se očekuje da će lokalna samouprava potpisati još ugovora za realizaciju određenih investicija.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena