instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Usvojen treći rebalans budžeta i odluka da se posebno stipendiraju studenti sa invaliditetom

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 4. novembar 2022. • 11:54 •

Usvojen treći rebalans budžeta i odluka da se posebno stipendiraju studenti sa invaliditetom

Odbornici Skupštine opštine Bečej izglasali su treći rebalans budžeta. Usvajanje ovog dokumenta proteklo je bez rasprave.

U obrazloženju rebalansa navodi se da je on rađen kako bi se u budžet uvrstila sredstva dobijena od viših nivoa vlasti i to 18,1 milion dinara za program dodele seoskih kuća sa okućnicom, zatim 26,8 miliona dinara za izgradnju bunara u Bečeju i 12,8 miliona dinara po osnovu uvećanja mase plata za PU „Labud Pejović“ na konto otvaranja novih vaspitno-obrazovnih grupa.

Kiš je najavio da će do kraja godine lokalni parlament odlučivati o još jednom rebalansu, te da će Skupština do 20. decembra usvojiti budžet za 2023. godinu.

Odbornici su usvojili i izmene odluke o stipendiraju studenata, koje je inicirao Ferenc Tot, član kabineta predsednika opštine Bečej zadužen za demografiju i populacionu politiku. Izmene se odnose na to da se prilikom raspisivanja konkursa, raspiše poseban konkurs za studente sa invaliditetom sa ublaženim kriterijumima.

Lokalni parlament ponovo je imenovao Zorana Grbića na mesto direktora JP „Vodokanal“ Bečej na mandatni period od četiri godine. Takođe, Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ delimično je promenila svoj naziv, jer je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama naložio da se u imenu izostavi reč kulturna.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad