instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Iz ljubavi prema biljkama otvorila hotel za cveće i drveće

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 27. oktobar 2021. • 15:26 •

Iz ljubavi prema biljkama otvorila hotel za cveće i drveće Daliborka Popov (TV Bečej)

Daliborka Popov iz Drljana odlučila se na nesvakidašnji korak. Iz ljubavi prema biljkama rešila je da otvori hotel za cveće i drveće, koji ne pruža samo prostor za prezimljavanje, već i odgovarajuću negu i brigu.

Hotel je sa radom počeo ove jeseni, a u Daliborkinom zimovniku trenutno su smeštene biljke meštana njenog sela i Bečeja. Vrata ove zelene oaze biće otvorena tokom čitave godine, a ovaj nesvakidašnji hotelu prima sve biljke – od veoma malih, pa do onih ogromnih od po četiri-pet metara visine, objašnjava naša sagovornica.

Ideja za ovim preduzetničkim poduhvatom se, kaže naša sagovornica, rodila spontano prošle godine, iz potrebe da komšinici izađe u susret.

Pre ulaska u zimovnik, biljke su tretirane protiv biljnih vaši i bolesti, a po potrebi neki primerci su i presađeni u veće, komfornije saksije.

Briga o biljkama za Daliborku Popov predstavlja stil života, budući da je ljubav prema njima razvila još u detinjstvu, jer je, kako kaže, odrasla u kući punoj cveća. 

U svojoj kolekciji broji više od 40 vrsta različitih biljaka – od kaktusa, preko sobnog cveća, do raznovrsnih stabala. Znanje o nezi i brizi sticala je putem interneta, razmene iskustava sa drugim ljubiteljima cveća i iz stručne literature.

Intervju sa našom sugrađankom Daliborkom Popov možete pogledati večeras u 20 časova u emisiji „Bečejski ugao“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena