Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Privreda

Tošić: “Izgradnja kanalizacione mreže i prečistača trajaće tri godine”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. novembar 2021. • 12:46 •

Tošić: “Izgradnja kanalizacione mreže i prečistača trajaće tri godine”

Opština Bečej ušla je u završnu fazu pribavljanja odgovarajuće dokumentacije za početak izgradnje kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda u Bečeju, Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

Početak ovog kapitalnog projekta dodatno su usporile imovinsko-pravne prepreke. Naime, u Bačkom Gradištu planirana je izgradnja mini prečistača, međutim, plac koji je u vlasništvu lokalne samouprave nije na odgovarajućoj udaljenosti, te bi izgradnja na toj površini dodatno povećala troškove ove investicije. Zato je Opština Bečej rešila da otkupi parcelu u privatnom vlasništvu, čiju vrednost je Poreska uprava procenila na 5 miliona dinara. Plac je veličine oko hektar i po i poseduje i objekat od sto metara kvadratnih.

Tošić je dodao da ne postoji dilema oko toga da li će ovaj projekat biti realizovan, jer je Vlada opredelila sredstva, ali da je neophodno napraviti dobar plan koji će podrazumevati da se ne raskopava više ulica odjednom.

Obaveza Opštine Bečej je bila da pripremi odgovarajuću projektno-tehničku dokumentaciju, ali i da obezbedi nadzor radova, koji bi trebalo da bude plaćen iz lokalnog budžeta, te bi taj novac trebalo predvideti u naredne četiri godine, kazao je predsednik opštine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad