instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

“Potisje-Bečej” godinu završava uz odlične rezultate i velike planove za 2022.

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 27. decembar 2021. • 08:58 •

“Potisje-Bečej” godinu završava uz odlične rezultate i velike planove za 2022.

Preduzeće „Potisje-Bečej“ dobilo je još stotinu žutih kontejnera za reciklažu, koji će u narednom periodu biti postavljeni u ulicama u Novom selu u Bečeju. Od prvog februara naredne godine „Potisje“ će prestati da deli zelene džakove tamošnjim žiteljima, jer će celokupna III Mesna zajednica biti pokrivena reciklažnim kontejnerima.

Plan preduzeća je da u narednoj godini reciklažne kontejnere postavi u I Mesnoj zajednici, a potom i u II MZ, kazao je Feješ i dodao da bi za te potrebe trebalo još oko 300 kontejnera.

„Potisje“ će i ovu godinu završiti pozitivno, a ukupan prihod preduzeća biće veći za 13 odsto nego naredne godine, a da pritom nije izvršena korekcija cena, kazao je direktor i kazao da uslugom „Potisja“ obuhvaćeno oko 12.000 domaćinstava što u procentima iznosi oko 99,9 odsto, zatim 990 pravnih lica i 40 ustanova sa teritorije opštine Bečej.

Inače, ukupna zaduženost „Potisja“ iznosi 12,9 odsto od ukupnog prihoda, a po isteku drugog lizinga za nabavku vozila ona će se smanjiti na 10,3 odsto, a takva projekcija napravljena je na osnovu sadašnjih prihoda, istakao je Feješ.

Takođe, u toku ove godine u saradnji sa lokalnom samoupravom i izvođačem radova na uklanjanju divlje deponije kod Mileševa, na gradsku deponiju „Botra“, kojom rukovodi „Potisje“, deponovano je oko 29.000 kubika otpada.

Zajedno sa Opštinom Bečej preduzeće radi na pripremi dokumentacije za izgradnju transfer stanice.

Inače, u prethodnih šest godina, otkako je ovo rukovodstvo na čelu „Potisja“, u preduzeće je investirano više od milion evra, od toga iz donacija i putem projekata 288.000 evra, a ostatak iz sopstvenih sredstava i putem lizinga.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad