instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Bečej prvi u Srbiji po organizovanosti sakupljanja sekundarnih sirovina

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 27. januar 2022. • 14:14 •

Bečej prvi u Srbiji po organizovanosti sakupljanja sekundarnih sirovina

Do kraja juna ove godine i teritorija II Mesne zajednice u Bečeju biće pokrivena sa kontejnerima za reciklažu, koji će biti postavljeni na javnim površinama i u koje će građani ubacivati sekundarne sirovine, prikupljenje iz njihovih domaćinstava.

To znači da će se zeleni džakovi za reciklažu upotpunosti izbaciti iz upotrebe na celoj teritoriji opštine Bečej, te da će preduzeće “Potisje-Bečej” uskoro ispuniti svoje dugoročne ciljeve – da na svim javnim površinama postavi reciklažne kontejnere i tako unapredi proces sakupljanja sekundarnih sirovina u opštini Bečej.

Nacionalni operater „Ekostar pak“ u decembru prošle godine donirao je bečejskom „Potisju“ 200 kontejnera za reciklažu, koji su, zajedno sa preostalom količinom takođe dobijenom iz donacija, postavljeni u I i III Mesnoj zajednici.

Inače „Ekostar pak“ je „Potisju-Bečej“ do sada isporučio oko 450 kontejnera, otkako je preduzeće počelo da se bavi ovom delatnošću.

Perić je dodala i da će saradnja između „Ekostar paka“ i „Potisja-Bečej“ biti nastavljena u smeru informisanja i edukacije građana o tome kako pravilno odvajati otpad.

Na kraju 2022. godine svih 12.000 domaćinstava na teritoriji opštine Bečej moći će da kaže da odgovorno upravlja otpadom i da na taj način doprinosi zajednici u kojoj živi, zaključili su iz „Ekostar paka“ i „Potisja-Bečej“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena