instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Uskoro šalter za preduzetnice i preduzetnike

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 29. mart 2023. • 09:15 •

Uskoro šalter za preduzetnice i preduzetnike

U narednom periodu u Bečeju, kao i u drugim gradovima širom Srbije, trebalo bi da se otvore šalteri za preduzetnike, rečeno je, između ostalog, na sastanku koji su predstavnice Privredne komore Srbije i Udruženja preduzetnica Vojvodine održali u Bečeju sa ovdašnjim preduzetnicama.

Reč je o projektu koji je Privredna komora Srbije pokrenula pre nekoliko godina u cilju unapređenja saradnje sa lokalnom samoupravom i preduzetnicima. Na tim šalterima preduzetnici i preduzetnice imaće mogućnost da dobiju sve informacije od značaja za njihovo poslovanje.

Privredna komora Srbije intenzivno radi na ekonomskom osnaživanju žena, a žensko preduzetništvo prepoznato je kao snažan resurs samozapošljavanja.

U cilju sveobuhvatnog informisanja preduzetnica u Bečeju, održan je drugi sastanak gde su sve žene, koje imaju sopstveni biznis, imale prilike da se upoznaju sa modelima finansijske podrške koju daje država, a diskutovalo se i o benefitima umrežavanja i povezivanja.

Iako u penziji, Ibolja Molnar kaže da su joj ovakvi sastanci i te kako korisni jer može da sazna nove informacije koje su važne za pokretanje sopstvenog posla. Kako kaže, u preduzetničke vode upustila 1989. godine kada je otvorila centar za učenje stranih jezika u Bečeju i bila je među prvim preduzetnicama u Vojvodini.

Da su pravovremene informacije od velikog značaja za opstanak privatnog biznisa, kao i podrška države u tom smeru, potvrđuje Mileva Žigić iz „Stil“ domaće radinosti, koja dugi niz godina neguje stare zanate.

Inače, članice Udruženja preduzetnica Vojvodine ove godine moći će da potpuno besplatno predstave svoje proizvode u okviru jubilarnog 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji će biti održan od 20. do 26. maja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena