instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Kuglaši „Vojvodine“ na reprezentativnim pripremama za Svetsko prvenstvo

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 29. jul 2021. • 15:58 •

Kuglaši „Vojvodine“ na reprezentativnim pripremama za Svetsko prvenstvo

Seniorska ekipa Kuglaškog kluba „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta minulu sezonu u Prvoj ligi Srbije u grupi Vojvodina završila je na petoj poziciji na tabeli.

Za treće mesto nedostajao im je samo jedan bod, ali uzimajući u obzir da je najmlađi tim u državi, koji čine momci od 16 do 20 godina i nekoliko iskusnijih igrača, bio desetkovan usled korona virusa, različitih povreda i poslovnih obaveza, dobar deo igrača iz prve postave veći deo prvenstva nije bio u mogućnosti da se takmiči, već je ta obaveza spala na rezervnu postavu.

„Vojvodina“ je prošle godine ušla u Prvu ligu Srbije sa ciljem da se plasira u Superligu, što se ipak nije obistinilo. Želja ostaje za narednu sezonu.

Kuglaški klub „Vojvodina“ ima još i juniorsku i kadetsku ekipu, obe podjednako uspešne. Ove godine juniori „Vojvodine“ izborili su titulu prvaka Srbije, u tandemima zauzeli su prvo i treće mesto. Klub može da se podiči i osvajačem pokrajinskog kupa

Kod kadeta na pojedinačnom prvenstvu Srbije treće mesto osvojio je Hunor Radatovič, dok je isti igrač osvajač i kupa Vrbasa, a za prvaka kupa Vojvodine izborio se Gabor Kurcinak

O kvalitetu igrača iz Bačkog Gradišta govori i to da su trojica pozvana na reprezentativne pripreme pred Svetsko prvenstvo u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Zapaženi rezultati Bačkogradištanskog kluba zapali su za oko i Ministarstvu omladine i sporta, koje je rešilo da stipendira juniora Marka Erdeljana, dok je kadet Hunor Radatovič dobio stipendiju od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sa druge strane, za treninge, pripreme i samo takmičenje u postojećoj ligi i rangu više nedostaje im odgovarajuća kuglana.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena