instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Katarina Kiš i Miroslav Oparnica okitili se medaljama na Evropskom prvenstvu

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 6. avgust 2021. • 15:33 •

Katarina Kiš i Miroslav Oparnica okitili se medaljama na Evropskom prvenstvu

Članovi Karate kluba Bečej i reprezentativci Šotokan karate Saveza Srbije, Katarina Kiš i Miroslav Oparnica, nedavno su na Evropskom prvenstvu SKDUN karate organizacije, održanom u Sloveniji, ostvarili izvanredne rezultate.

Naime, Katarina Kiš je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja u izvođenju kata, dok je Miroslav Oparnica u kategoriji master, disciplini u kojoj se naizmenčno izvode kata i kumite, osvojio bronzanu medalju. Ujedno, Oparnica se takmičio i u ekipnoj konkurenciji, a tim iz Srbije osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju.

Svoju ljubav prema karateu ne krije ni petnaestogodišnja Katarina Kiš, koja se ovim sportom bavi od svoje sedme godine. Sa devet godina postala je član reprezentacije, kada je osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu, a dve godine kasnije postaje vicešampionka Evrope.

Katarina u svojoj kolekciji broji više od 100 medalja i to oko 80 zlatnih, oko 20 srebrnih i 8 bronzanih. Dok sumira rezultate i utiske sa minulog takmičenja, naša sagovornica kaže da joj je sledeći cilj da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu, koje bi trebalo da se održi u novembru ove godine.

Iako uskraćeni za mnogobrojna takmičenja i seminare, u danima pandemije svakodnevno su vredno pripremali i vežbali pod budnim okom trenera Atile Komaromija, kako bi u što boljoj formi prikazali svoja znanja i veština na Evropskom prvenstvu. Trud se, kažu, isplatio, jer uspeh se ostvaruje na treningu, a na takmičenja se odlazi po medalju, zaključuju naši sagovornici.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad