instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Uspešno održano prvo rapid prvenstvo Bečeja u šahu

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 24. avgust 2021. • 13:10 •

Uspešno održano prvo rapid prvenstvo Bečeja u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba „Pion“, a uz podršku Opštine Bečej, u hotelu „Zlatna obala“ proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo u šahu na kom je učešće uzelo preko 120 takmičara. Član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam opštine Bečej, Dane Mandić, ocenio je organizaciju kao veoma uspešnu i istakao da je šah plemenita, viteška igra koju mnogi igraju, a koju, ipak, ne može da igra svako.

Uz podršku lokalne samouprave, prvi put u istoriji kluba koji je osnovan 1968. godine, ovaj turnir ima šansu da postane tradicija, nada se predsednik kluba, Radovan Zavišić, koji kao najuspešnijeg takmičara izdvaja Roberta Markuša

Siniša Dražić, po tituli velemajstor, urednik jedinog šahovskog časopisa u Srbiji i potpredsednik Šahovskog saveza Vojvodine, uzeo je učešće kao igrač, podržavajući napore kluba „Pion“ i njegove članove sa kojima neguje dobru saradnju punih 40 godina.

Turnir se odvijao u 9 kola, po Švajcarskom bod sistemu, gde je na kraju nagrađeno sedmoro najuspešnijih, a dodeljene su i specijalne nagrade najbolje plasiranim i drugoplasiranim  nenagrađenim učesnicama, seniorima, juniorima i domaćin igračima. Ipak, najuspešniji od svih bio je Robert Markuš, a za njim Siniša Dražić, Ivan Šarenac, Borko Lajthajm, Dejan Leskur, Miša Pap, Novak Pezelj i Marko Nenezić.  Novčana sredstva u visini od 100.000 dinara, koliko i iznosi ukupan nagradni fond turnira, obezbeđena su od strane Opštine Bečej.

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena