instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Školski turnir u rukometu: „Severci“ pobednici i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. mart 2022. • 11:37 •

Školski turnir u rukometu: „Severci“ pobednici i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

Osnovna škola „Sever Đurkić“ pobednik je opštinskog takmičenja u rukometu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Savez sportova opštine Bečej koji je glavni organizator ove školsko - sportske manifestacije, odredio je da se utakmice igraju po sistemu svako sa svakim i da se na osnovu pobeda ili gol razlike izaberu pobednici.

U ženskoj konkurenciji na današnji turnir odazvale su se samo dve škole, „Sever Đurkić“ i „Šamu Mihalj“, a u njihovom međusobnom susretu bolje su bile učenice „Severa“ koje su slavile sa 3:1.

Kada je reč o dečacima, na terenu su se nadmetale ekipe „Severa“, „Zdravka“ i „Šamua“ , a pobeda i diploma pripala je OŠ „Sever Đurkić“ koja je u finalu slavila protiv „Zdravka Gložanskog“ 10:5. U borbi za treće mesto pobedu je izvojevala već pometu škola „Zdravko Gložanski“ koja je pobedila sa 8:3 ekipu „Šamu Mihalja“.

Kolektivni sportovi jedan su od najbitnijih segmenata školskog sporta, kako iz zdravstvenih razloga i sportskog duha tako i zbog socijalnih razloga, odnosno druženja i sticanja novih poznanstava.

Nakon osnovaca, sutra na red dolaze srednjoškolci, kada će u muškoj i ženskoj konkurenciji snage odmeriti đaci sve tri srednje škole u Bečeju sa početkom od 9 časova u sali sportskog centra „Đorđe Predin Badža“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena